Nálunk nem alszanak téli álmot a mackók! Februárban eljönnek hozzánk, hogy szerepelhessenek a mozivásznon. Diavetítésünkre most is várunk benneteket a moziba!

Program:

A MÓKUS, A MALAC, A MEDVE ÉS A PÖFETEG
A sűrű erdő közepén élt Pöfeteg úr, a hatalmas, fehér kalapú gomba. Szép időben órákig pöffeszkedett, mutogatta magát fűnek-fának. Vagyis mutogatta volna, ha az erdő állatai nem kerülik el gorombasága miatt. Ez a történet róla szól, a folyton mérges pöfeteget gombáról, aki találkozott egy mókussal, egy malaccal meg egy medvével. És hogy ennek jó vége lesz-e, megtudhatjuk a meséből.

KÉT KIS BOCS MEG A RÓKA
„Mackó mama jó mélyen aludt, a két gézengúz óvatosan kilopakodott, és az erdő felé vették útjukat. Már késő délutánra járt az idő, a gyomruk is korogni kezdett, mert bizony nagyon megéheztek. De szerencséjük volt! Az úton egy alig megkezdett sajtkorongot találtak, mintha nekik tálalták volna oda! – Ez az enyém! – kiáltotta egyszerre mind a kettő. Hangos brummogásukat meghallotta Róka Rudi, és kajánul leste, hogy mi lesz a vége a nagy civakodásnak…”

KULIPINTYÓ
„Zöld mezőben kulipintyó, nem kastély és nem vityilló. Mocsárból a partra mászva Béka bámul ajtajára. Ej, peregj le kicsi zár, Brekegi a kapunál. Ki él itt e házikóban?…”

VACKORMESSZI ÚTRA INDUL
„– Mért kelljen aludnom télen? Horkolnom tavaszig tétlen! Az az egy vágyam, hóha, hó! Hadd legyek ébren, ha hull a hó! Hadd menjek el Budapestre! Apám, a fiát eressze! – De apja csak rádörög: – Aló mars, ágyba, kölök!Megesik rajta nagyon Mackorné asszony szíve, s szorítja majdnem agyon: – Ó, te csöpp! Piszén pisze! Ó, kölkem! Ó, aranyom! – S kéri az urát, Mackort, eressze el Budapestre, ha már olyan nagy a kedve, eressze útra Vackort.”

ERDEI LAKODALOM
„Kacsóka postás meghívókat kézbesített: – Eljött hát a nagy nap, lakodalmunk napja, Ünnepségre vár ma, Nyúl Barna és Berta! Elvárunk mindenkit, aki nem jön bánja, Íly ünnep még nem volt hetedhét határban! – Felbolydult az erdő. Örömmel tárgyalták, ki hogyan készül az eseményre. Voltak, akik máris munkához láttak, vitték a sok finomságot a lagzira…”

Diavetítés helyszíne: Art+Cinema 1074 Budapest, Erzsébet krt. 39. (Erzsébet krt – Dob u. sarok)

Diavetítés ideje: 2023. 02.19. vasárnap 11 óra (a program kb. egy órás, kicsiknek magasító párnát tudunk adni)

Közreműködik: Bíró Ferenc diafilm szakértő
Belépő: 600 Ft/fő
Jegyek előrendelhetőek a mozi telefonszámán: +36 20 410 7177
vagy honlapján: https://artpluszcinema.hu/musor-jegyvasarlas/
A műsorváltozás jogát fenntartjuk!