Diavetítés október 15-én az Art+Cinema moziban!

Diavetítés október 15-én az Art+Cinema moziban!

ÉVFORDULÓK
Bogdányi Titanilla mesél nekünk! Elolvasom Diavetítés október 15-én az Art+Cinema moziban! 1 perc Következő Exkluzív diafilmek - hamarosan!

Az ÉVFORDULÓK címet adtuk októberi vetítésünknek. Hogy miért?

110 éve született Czeglédi István, akinek legnépszerűbb diafilmünk, az Öreg néne őzikéje rajzait köszönhetjük. Ezennel egy másik kedves, általa illusztrált mesét vetítünk, címe: A huncut kis csibe.

100 éve született Kormos István, a nagysikerű Vackor mesesorozat szerzője. Kevésbé ismert, de hasonlóan szellemes a Pincérfrakk utcai cicák című meséje, melynek Mörrenmorcogi Micó című epizódját nézhetitek meg ez alkalommal.

50 éve jelent meg diafilmen F.Györffy Anna rajzaival a Csipkerózsika, ezt is láthatjátok az eseményen.

45 éve rajzolta meg első diafilmjét, a most vetítésre kerülő Rút kiskacsát az idén 75 éves Rákosy Anikó, akinek még további négy diafilmjét is megtalálhatjátok kínálatunkban.

40 éve jelent meg Csukás István Süsü című meséjének diafilm változata, mely a bábfilm alapján készült. A történet folytatásából László Maya rajzaival született még két diafilm, Süsü a rettentő és Süsü és a Sárkánylány címmel. Előbbit megnézhetitek jövő vasárnap a moziban.

Helyszín: Art+Cinema mozi (1073 Bp, Erzsébet krt. 39)

Időpont: 2023. október 15. vasárnap 11 óra

Mesélő: Brüll Zsófia

További részletek