Az ördög három aranyhajszála

Az ördög három aranyhajszála

A fordulatokban gazdag mese Haui József illusztrációival jelenik meg szeptemberben
Hamarosan megjelenik! Elolvasom Az ördög három aranyhajszála 1 perc Következő Hiányzik? A császár új ruhája

A népmesei fordulatokban bővelkedő Grimm mese illusztrációit Haui József készítette. A rajzokból sugárzik a jókedv, tele vannak fantáziadús részletekkel és még az ördög is cuki.
A gonosz király megtudja, hogy leányát egy szegény fiú fogja feleségül venni. Elkéri hát a csecsemőt a szüleitől és a folyóba veti. Ám a ládikát egy szegény molnár kiemeli a vízből és felneveli a legényt. A fiú természetesen mégis feleségül veszi a királylányt (eddig ugye ismerős? A Gyűrű és a Sors könyve hasonló történet) Ám innen teljesen új fordulatot vesz a mese: a király megígéri, ha a fiú elhozza az ördög három aranyhajszálát, megtarthatja feleségét. A legény nem csak a hajszálakat hozza el, de sikerül az útja során felvetődött három nehéz kérdésre is választ találni, az emberek nagy örömére. A legény nagy zsák arannyal tér vissza a palotába kedveséhez és a kapzsi királyhoz, aki végül egy újabb érdekes fordulat révén elnyeri méltó büntetését.

A diafilm egyik csodájának mintaképe ez a kiadvány: a hosszú és csavaros történet a rövidre fogott, párbeszédes történet-mesélés és a sokat mondó rajzok miatt elfér 30 kockában. Ideális a gyerekeknek!


Haui József sok minden rajzolt már nekünk: Mátyás király és a varga, Dörmi és Dorka Mézországban, Bucó, Szetti, Tacsi – Drónok harca, na és a Vízipókokhoz is volt némi köze 😊(ő volt a sorozat társrendezője Szabó Szabolcs rendező mellett, a diafilm rajzait pedig ténylegesen felesége, Kricskovics Zsuzsa készítette.) Az örökké vidám, gyermek-lelkű grafikus számos érdekes kis részlettel, vidám ötlettel spékelte meg e mese rajzait is, érdemes még felnőttnek is böngészni azokat.