Hiányzik? A császár új ruhája

Hiányzik? A császár új ruhája

Andersen örök érvényű meséje eddig hiányzott kínálatunkból, - szeptemberben ezen változtatunk!
Az ördög három aranyhajszála Elolvasom Hiányzik? A császár új ruhája 1 perc Következő Közkívánatra, de hogy?

A történetet ismerjük: a ravasz takácsok olyan kelméből készítenek ruhát a hiúcsászárnak, melyet az ostobák nem láthatnak. Miután az emberek rettegnek a lebukástól, mindenki dicséri az új öltözéket, melyben a császár az utcára vonul. Csak egy kicsi gyermek nem tudja, mi a szabály, ő meri egyedül bekiabálni az igazságot: „Meztelen a király!”

E mese különleges hangulatának képi ábrázolása nem volt egyszerű feladat, ráadásul volt egy nehezítő tényező: Zórád Ernő, akinek korabeli illusztrációi a szemünk előtt lebegtek. Ám amikor Szalay Györgyöt kértük fel a diaképek megrajzolására, szinte biztosra mentünk. Gyuri képes mindig megújulni, a rábízott diafilmekhez (eddig négy volt: A három kismalac, Sün Balázs, A Négyszögletű kerek erdő lakói, Hová bújik a Hold?) mind egyedi, a mesékhez tökéletesen illeszkedő illusztrációkat készített.  

Ezúttal sem csalódtunk, a korábbiakhoz hasonlóan szuper rajzokat kaptunk tőle, méltó a nagy elődhöz is, pedig meg sem nézte a mester rajzait, nehogy befolyásolják.