Közkívánatra, de hogy?

Közkívánatra, de hogy?

Újra diafilmen a Sicc a cirkuszban

Szinte egyidejűleg jelezte az OSZK-ban a diafilmek rajztest-állományával foglalkozó kolléga, hogy van egy anyag az archívumban, amit jó lenne újra kiadni, ÉS kérdezte a Filmlaborban dolgozó munkatárs, hogy ez a Sicc történet miért nincs forgalomban (egyébként mindkettő férfi, és az évek során mindkettő diafilm gyűjtő és rajongó lett – na igen, vigyázat, a diafilm addiktív!) Miután magunk is gondolkodtunk már az újra megjelentetésen, ezt égi jelnek tekintettük és nekiláttunk.

Az eredeti képanyag nem volt használható, ezért újra kellett az egészet szkennelni. Csakhogy a könyvben több epizód is szerepel, mi pedig nem tudtunk ellenállni egy tűzoltósisakos Sicc és Trombi képnek, így a tűzoltós kalanddal még megtoldottuk a diafilmet. A vicces-verses szövegrészek és hátterek aztán vidám színeket kaptak Aczél Eszter jóvoltából, így kerül a kezetekbe ez az új diafilm szeptember 1-től.

Ne felejtsük említeni: a mesét Kálmán Jenő írta, a rajzokat pedig Tankó Béla készítette, akinek a ’60-as évektől készült összes diafilmjét ezzel visszahoztuk forgalomba. Mert nagyon kedveljük 😊.