Félperces mondókák Gryllus Vilmostól

Félperces mondókák Gryllus Vilmostól

Szeptembertől már diafilmen is!

Az idei jubileumi évben igazi különlegességekkel szerettük volna megörvendeztetni közönségünket, ezért két olyan, általunk nagyra becsült szerző művét is diafilmre alkalmaztuk, akik még nem szerepeltek szerzőink között. Az egyik Janikovszky Éva volt (cikk itt) másik GRYLLUS VILMOS, akinek játékos rímei, szellemes verssorai éppen ahhoz a 2-4 éves korosztályhoz szólnak, akiknek idén mindenképpen szerettünk volna diafilmet készíteni. Amikor Megyeri Annamária tündéri rajzai elém kerültek, azonnal tudtam, hogy megtaláltam az ideális illusztrációt tervezett diafilmünkhöz.

Félperces mondókák című kiadványunk végül a Cinemon Stúdió jóvoltából jöhetett létre, akik a mondókák zenei anyagához készítik az animált kisfilmeket és akik a felhasználói jogokkal rendelkeznek. A diafilmek állóképeihez azonban a Félperes mondókák könyvkiadvány köteteiből válogattunk, melyeket a Lampion könyvek (Centrál Média) bocsátott rendelkezésünkre - köszönet érte!

A fülbemászó verssorok segítségével számos kedves kis állattal ismerkedhetnek meg a kicsik (mókus, macska, róka őz, hangya, veréb, fecske, lepke, csiga, hörcsög, béka, teknős, pók), sőt némi plusz ismerettel is gyarapodhatunk - még mi is. Tudtátok például, hogy mi a különbség a mezei és a házi veréb között?