Janikovszky Éva mese - szeptembertől!

Janikovszky Éva mese - szeptembertől!

Bertalan és Barnabás története Szalma Edit rajzaival jelenik meg diafilmen

Az idei jubileumi évben igazi különlegességekkel szerettük volna megörvendeztetni közönségünket, ezért két olyan, általunk nagyra becsült szerző művét is diafilmre alkalmaztuk, akik még nem szerepeltek szerzőink között.

Az egyik Janikovszky Éva, aki - bár rengeteg művét élvezik a gyerekek IS - nem sok olyan „igazi” mesét írt, ami diafilmre is adaptálható volna. Ráadásul művei összeforrtak Réber László rajzaival, melyek tökéletesek könyvillusztrációnak, ám diafilmre sajnos nem ideálisak, már csak a rajzok korlátozott száma miatt sem.

De azért mi nagy bátorsággal és még nagyobb elszántsággal elindultunk a megvalósítás útján: kiválasztottunk egy tökéletes mesét (Bertalan és Barnabás) és felkértünk egy tökéletes grafikust (Szalma Edit), hogy készítse el a képkockákat.

Edit részéről is bátorság volt egy ismert grafikus után újra illusztrálni a mesét, de szerencsére Edit maga is remek grafikus, saját stílussal, ami a meséhez és a diafilmhez is teljességgel passzol.

Borbála néni két dakszli kutyával lepi meg Boldizsár bácsit. Ám az élet nem fenékig tejfel, ha két kutyus ennyire egyforma! A megoldás persze megszületik a mese végére.

A diafilmet szeptembertől Ti is megnézhetitek!